Wednesday, January 19, 2011

c.i.n.t.a ?

selamat pagi malaysia ..
sarapan pe pagi ni ? .
pekena nasi lemak + teh tarik syok gak kan ?
hehe .

hari ni na cerita tentang c.i.n.t.a plak .
semua orang anggap cinta time sekolah ni selalunya "cinta monyet" fakta ke auta ?
tapi sesetengah orang pula anggap cinta pandang pertama ni la jodoh kita . betul ke ek ?
contohnya ada akak2 or abg2 yg lebih tua dari kita ni kahwin dengan psangan dorng time zaman sekolah kan ? waaa . best kan . tp tak semua laa . sesetengah je . kadang2 tu pula , ada yg cakap cinta lepas kahwin ni lagi bahagia . betul ke? hahaha itu semua cherry tak tahu la , sebab cherry pon masih di alam persekolahan and tak alami lagi semua ni kan ..

tapi mmg betul2 terjadi la , contohnya parents cherry pon cinta lepas kahwin taw . act , mama cherry time tuu tamao kahwin lagi , cuz na sambung belajar dulu , and than ade org dtg minang la kan . time tu ade 2 org yg minang mama . aww ! sorang polis and sorng lagi cikgu . disebabkan asyik tolak lamaran org je . kang takut jadi andartu pula , huhu . so tokwan memutuskan untuk pilih kan jodoh mama yg cikgu tu . masa first2 mama dapat tahu tu , 100% mama bangkang woo . mmg tersangat lah taknak kahwin kod ? and than mama gi kerat rambut dy yg lawa tu jadi pendek sangat2 . disebabkan mogok tak mao kahwin . alaa . sian mama dah cam kena paksa kahwin je kan . pastu dah tak boleh na buad cmne cuz lamaran telah pun diterima . and berlangsunglah perkahwinan antara farizah & yusof . nak tau bahagia ke tak tengok lah adik beradik cherry yg berderet2 . haha .

haa . so setelah difikir2kan , cherry rasa mana2 pon sama je kod ? setiap orang dah ditentukan jodohnya dengan siapa . tak kire lah jatuh cinta kat orang tuu time lepas kahwin or sebelum kahwin . semua sama je . sekarang pada yg belum jumpa cinta sejati tu . tak payah laa na susah2 pikirkan . cinta akan datang juga buad kita . kerana setiap manusia telah ditentukan pasangannya oleh Allah s.w.t . mmg lah org ckp , "kalau tak cari , mana na jumpa cinta" ada betul nya juga . tapi kena lah berhati2 ketika memilih pasangan hidup , jangan sampai salah pilih . kang merana badan .

siapa2 yg dah mula na cari pasangan hidup tu , pilihlah mengikut :

1. Agamanya
2. Hartanya
3. Kecantikannya

so , renung2 kanlah . dan selamat mencari :)

4 comments:

nelly said...

nice info .

tyra said...

thanks nelly :)

enn Qaa said...

wawawaw~~ suke nyer update yg ni .. (: go on tyra (:

tyra said...

kuan3 ,
tgh busan ney ..
tu tulis merapu :P