Friday, December 30, 2011

apply kerja ?

heyyy heee heuuu ? urgghhh !! sampai bila nak duk umah besawkan badan aje ni ?? makin besawlaa kalau hari2 macam ni .. huff ~ semalam + semalam nye lagi i cari kerja .. pusing satu tanjung kot .. sampaikan ke kualaa i pg .. na interview kerja lahh konon . haha . cam lawak jee .. nasib baik lah dengan bantuan kak fara , dia sanggup temankan .. tp dia bukan teman sampai dalam kedai , dia tunggu kat luar je , suruh i uruskan semua sendiri . haiyoo ~ terpaksalah tebalkan muka minta kerjaa kan . al maklumlah dah habis spm ni , nak buat apa lagi kalau tak kerja kan ? of cuzz na cari duit poket ... takkan duk umah besawkan badan je .. ye dak ? actually first tempat , i g kat kedai namanyaa "i boutique" hahh ! dgn slamber g tanye akq tuu , "ade keje kosong tak ?" then dia kata , buat masa ni takde lagi , tp pertengahan bulan 1 ni maybee ada . then dia suruh laa isi butir2 diri dalam kertas . masa nak tulis tu tiba2 takde dakwat plak pennya .. i ckp lah , "akq , pen takde dakwat" then akq tu cakaplah "g interview napa tak bwk pen?" aduhh ! malu tak terkataa .. so diam jelaa .. akq tuu ada je pen lebih .. saja jee . heuuheuu aku pun satu , yg tak bwk pen tuu apasal !@#$%^&* tp lawak pon ade . cool jeh k ^_^
after that , round2 lagi tanjung .. g butik lain , takde keje kosong gak . keje penuih ade , haha then g kat kedai kopitiam lak . jumpa bos dia sendiri kott . haha . seraaam xD tp tgk cam baik .. walaubagaimanapun , takde keje kosong . susah ga en na cari kerja nihh . haadoi , dah la kena uruskan sendiri . tak mampu eden . eceywah .. byk lah kau mengarut tyraa .. btw after round satu tanjung , then i beralih lah pulak ke kuala sel .. kak fara nak g 1 plaza semata-mata nak beli ice blanded freeko kat tempat bowling .. huff ade ke patot .. tp ikut ajelahh , dah org bwk kan . tak sangka nmpak ramai kwn kat tempat bowling , dorng cam ade perlawanan , tp malas na amek tahu , dah beli terus turun dan menuju ke kedai deko .. seriously ! kedai tuu sangat stylee , baru masuk dah wangi semerbak .. kedai ala2 vintage laa . brg2 rumah yg super awesome . comel jee mata memandang . kebetulan kedai tuu memerlukan pekerja .. tp dia taknak lepasan spm yg tak berpengalaman mcm i nihh , sedihh kan ? tp dia still suruh i tinggalkan burtir diri . supaya senang dia nak contact if jawatan diterima , woaah , rasa bahagiaa ^___^ at least ade gak kerja kosong . tp bos dia tak comfirm lagii , nanti dia call katanya . huff , nymapah ritee . starting kedai tu pun boleh tahan 900 sbulan . ok ? macamm erm k laa kan . bukan ada kemahiran pon . huahuaa . tp takpe lah , if ada rezeki adalah .. tunggu jeah (ayat pasrah) eceywah . takyah leebih2 , ingat nanti na cari lagi kat mana2 . i hopee dapat kerja yg senang + tak penat (pemalasss) pape punn harap semuanya berjalan dengan lancar .. amin ..



4 comments:

Darl Eqa said...

Woa ! da uruskan dri sndiwi.. Untungla da besaw :p
haha ! isi butir dwi then silap ari ade rombongn meminag :P LOL :D

tyra said...

haha well , what can i say :P
erkkss rombongan meminang ?
terima ajelahh ! hahaha :D

~tyra ~ said...

fuyoo ! nak keje laaa diaa ! gudluck bebeh ~ dapat keje , dapat gaji , bole belanjaaaa ~ aha ., esok i dah off . tcare muah xD

tyra said...

hehe oke babe !! insyaAllah ..
take care too ya !!
gudLuck spm :)